Nakup

Blejska kartica – oddaja vloge preko spleta

Blejsko kartico in dovolilnico za dostop do Blejske promenade je možno pridobiti, podaljšati in plačati preko spletne aplikacije, ki je dostopna na naslovu https://dovolilnice.e-bled.si.

Dovolilnice lahko podaljšate IZKLJUČNO preko spleta. V primeru težav se obrnite na blejskakartica@bled.si ali telefon 04 575 01 31.

Letna dovolilnica za parkiranje velja 12 mesecev od dneva izdaje. Obdelava vloge in podaljšanje / izdelava dovolilnice bo izvedena v roku do 15 delovnih dni. Cena letne dovolilnice za parkiranje osebnih vozil je 90 evrov. Popust za upravičence iz 42. člena Odloka o urejanju prometa v Občini Bled znaša 66,67%.

Parkirna dovolilnica se lahko uporabi izključno na parkirišč v lastni Občine Bled.

Sezam parkirišč v lasti Občine Bled je dostopen tukaj.

Zemljevid Bleda z vsemi parkirišči in javnimi prevozi je dostopen tukaj.

Letno dovolilnico je možno podaljšati 30 dni pred iztekom veljavnosti.

Blejska kartica – parkirna dovolilnica

S klikom na gumb “Prijava” na prvi strani vpišite elektronski naslov in geslo, ki ste si ga nastavili ob prvi oddaji vloge. (Slika 1 in Slika 2). Po prvi prijavi boste lahko vpisali nove podatke (e-pošto, geslo ipd.)

V kolikor ste geslo pozabili, kliknite na ikono »POZABLJENO GESLO«. Na vaš elektronski naslov boste prejeli povezavo, za ponastavitev gesla. V kolikor povzave ne prejmete, preverite npr. zavihek »promocije« ali vsiljeno pošto. V primeru težav se obrnite na blejskakartica@bled.si ali tel: 04 575 01 31.

Po prijavi v sistem kliknite na ikono »Podaljšaj ali spremeni« (Slika 3). Odprla se vam bo vloga za podaljšanje dovolilnice. Vlogo skrbno preglejte, vnesite morebitne spremembe ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo« (Slika 4)

Na vaš e-naslov boste dobili navodila za plačilo (Slika 5). Nakazilo lahko izvedete preko svoje spletne banke na transakcijski račun Občine Bled. Plačilo lahko izvedete na pošti ali banki z obrazcem UPN. Ko bo nakazilo izvedeno oziroma obdelano, bo dovolilnica avtomatsko podaljšana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun.

*Prometno dovoljenje:

  • Prometnega dovoljenja ni potrebno prilagati, če registrska številka ostane enaka.
  • V kolikor se je registrska številka spremenila, je potrebno naložiti fotografije pripadajočega prometnega dovoljenja.

 

Če še nimate Blejske kartice izberete “Izpolni vlogo” za izdajo Blejske kartice.

Izpolnite vlogo, priložite fotokopijo prometnega dovoljenja ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo« .Na vaš e-naslov boste dobili navodila za plačilo (Slika 5). Ko bo nakazilo izvedeno oziroma obdelano, bo dovolilnica avtomatsko generirana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun. Po pošti vam bomo poslali Blejsko kartico, s katero boste lahko koristili možnosti uporabe parkomatov in javnih stranišč.

Iz istega uporabniškega računa je mogoče oddati vlogo za izdajo dodatne dovolilnice. Uporabnike z več obstoječimi dovolilnicami prosimo, da nas za prijavo v sistem kontaktirate na blejskakartica@bled.si

Če imate težave s prijavo v sistem ali potrebujete pomoč vas prosimo, če nas kontaktirate na blejskakartica@bled.si ali telefonsko številko: 04 575 01 00.

 

Dovolilnica za dostop na Blejsko promenado

 Za uporabnike dovolilnic za dostop do Blejske promenade prijava z registrsko številko in številko kartice ni mogoča, zato morajo oddati novo vlogo s klikom na gumb “Izpolni vlogo”.

Vlogo za izdajo dovolilnice lahko oddate tukaj: https://dovolilnice.e-bled.si/blejska-promenada

Po oddaji vlogi boste dobili e-pošto s potrditvijo o oddaji vloge. Če želite oddati več vlog (npr. dostavno podjetje z več dostavljalci), se prijavite v vaš uporabniški profil s podatki, ki ste jih vpisali ob prvi oddaji vloge in oddajte vloge za posamezne dovolilnice.

Ko bo vaša vloga obdelana, boste prejeli e-pošto s potrditvijo in navodila za uporabo.

Pred potekom vaše dovolilnice vas bo sistem preko e-pošte obvestil o možnosti podaljšanja dovolilnice preko vašega uporabniškega profila.

Če imate težave s prijavo ali oddajo vloge, vas prosimo, da nas kontaktirate na promet@bled.si.

NAZIV KOLIČINA ENOTA CENA V EUR ( Z DDV )
Višina letne dovolilnice za parkiranje osebnih vozil (GOST) 1 KOS 90,00
Višina letne dovolilnice za upravičence iz 42. člena Odloka o urejanju prometa v Občini Bled (DOMAČIN) 1 KOS 30,00
Strošek kartice za letno dovolilnico (samo ob prvem nakupu) 1 KOS 10,00

 

V primeru izgube ali poškodovanja kartice se obrnite na blejskakartica@bled.si ali telefon 04 575 01 00. Na vaš e-naslov (ali po navadni pošti) vam bomo poslali predračun za izdajo nadomestne kartice. Cena nadomestne kartice je 10,00 EUR z DDV.

Dovolilnica Velika Zaka

Fizične osebe s stalnim prebivališčem v občini Bled lahko pridobijo posebno dovolilnico »Velika Zaka«. Cena dovolilnice »Velika Zaka« je 10,00 EUR. Le ta bo omogočala prehod skozi območje Velike Zake v času urejanja prometa (od 15.6 do 15. 9 tekočega leta), ter celoletno brezplačno uporabo javnih sanitarij v lasti Občine Bled. Dovolilnica »Velika Zaka« ne omogoča uporabo parkirišč!

Dovolilnico »Velika Zaka« se bo lahko pridobilo izključno preko spleta. Na začetni strani spletne aplikacije izberite »Izpolni vlogo za izdajo Blejske kartice«. Pri okencu »Izberi tip Blejske kartice« izberite možnost »Velika Zaka«, ter nadaljujte s postopkom oddaje vloge. Priložite fotokopijo prometnega dovoljenja iz katerega je razvidno stalno prebivališče vlagatelja. V primeru, da je vozilo v službeni uporabi fizične osebe s stalnim prebivališčem v Občini Bled, je potrebno v postopku izdaje dovolilnice predložiti dokumentacijo, iz katere je razvidno, da oseba za njegovo uporabo plačuje predpisano boniteto. Na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo«. Na vaš e-naslov boste v nekaj minutah prejeli predračun oziroma navodila za plačilo. Lahko se zgodi, da vaš elektronski ponudnik (npr. Gmail), predračun zazna kot vsiljeno pošto ali promocijo. Če po oddaji vloge ne prejmete elektronske pošte, najprej preverite različne zavihke. Ko bo nakazilo obdelano, bo dovolilnica avtomatsko generirana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun. Kartico boste prejeli priporočeno po pošti.

V primeru težav se obrnite na blejskakartica@bled.si ali telefon 04 575 01 31.

V kolikor boste že imeli veljavno oziroma aktivirano parkirno dovolilnico tipa »Domačin« ali »Gost/pravna oseba«, dodatne dovolilnice »Velika Zaka«, ne potrebujete. Stanovalci in lastniki nepremičnin v območju Velike Zake (med Pristavo in železniško postajo), ki ste kartice že prejeli v letu 2022 obveščamo, da bodo le te avtomatsko aktivirane. V kolikor ste kartico izgubili ali se je le ta poškodovala, pokličite oziroma pišite na zgoraj omenjeni e-naslov.

 

Slika 1:

Slika 2:

Slika 3:

Slika 4:

Slika 5:

Skip to content