Blejska kartica, promet in CPS

Blejska kartica – oddaja vloge preko spleta

Blejsko kartico in dovolilnico za dostop do Blejske promenade je možno pridobiti, podaljšati in plačati preko spletne aplikacije, ki je dostopna na naslovu https://dovolilnice.e-bled.si.

Zaradi zagotavljanja ukrepov za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 dovolilnice lahko podaljšate IZKLJUČNO preko spleta. V primeru težav se obrnite na blejskakartica@bled.si ali telefon 04 575 01 31.

Letna dovolilnica velja od 1. maja tekočega leta do 30. aprila naslednjega leta, neglede na datum nakupa!

Letno dovolilnico je možno podaljšati 30 dni pred iztekom veljavnosti.

Blejska kartica – parkirna dovolilnica

Že obstoječi lastniki Blejske kartice, ki v sistem vstopate prvič, s klikom na gumb “Prijava” na prvi strani vpišite številko vaše kartice, ki je napisana na kartici. Kot “geslo” pa vpišite registrsko številko vašega vozila na katerega je kartica napisana in sicer brez presledkov in vezaja (npr. 0400 in KRDA465) (Slika 1 in Slika 2). Po prvi prijavi boste lahko vpisali nove podatke (e-pošto, geslo ipd.)

Lastniki Blejske kartice, ki ste v preteklosti že podaljšali dovolilnico preko spletne aplikacije https://dovolilnice.e-bled.si, s klikom na gumb “Prijava” vpišete vaš e-naslov in geslo, ki ste ga ustvarili pri prvi registraciji. V kolikor ste geslo pozabili, kliknite na ikono »POZABLJENO GESLO«.

Po prijavi v sistem kliknite na ikono »Podaljšaj ali spremeni« (Slika 3). Odprla se vam bo vloga za podaljšanje dovolilnice. Vlogo skrbno preglejte, vnesite morebitne spremembe ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo« (Slika 4)

Na vaš e-naslov boste dobili navodila za plačilo (Slika 5). Nakazilo lahko izvedete preko svoje spletne banke na transakcijski račun Občine Bled. Plačilo lahko izvedete na pošti ali banki z obrazcem UPN. Ko bo nakazilo izvedeno oziroma obdelano, bo dovolilnica avtomatsko podaljšana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun.

*Prometno dovoljenje:

  • Prometnega dovoljenja ni potrebno prilagati, če registrska številka ostane enaka.
  • V kolikor se je registrska številka spremenila, je potrebno naložiti fotografije pripadajočega prometnega dovoljenja.

 

Če še nimate Blejske kartice izberete “Izpolni vlogo” za izdajo Blejske kartice.

Izpolnite vlogo, priložite fotokopijo prometnega dovoljenja ter na koncu obkljukajte izjavo in kliknite »Oddaj vlogo« .Na vaš e-naslov boste dobili navodila za plačilo (Slika 5). Ko bo nakazilo izvedeno oziroma obdelano, bo dovolilnica avtomatsko generirana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun. Po pošti vam bomo poslali Blejsko kartico, s katero boste lahko koristili možnosti uporabe parkomatov in javnih stranišč.

Iz istega uporabniškega računa je mogoče oddati vlogo za izdajo dodatne dovolilnice. Uporabnike z več obstoječimi dovolilnicami prosimo, da nas za prijavo v sistem kontaktirate na blejskakartica@bled.si

Če imate težave s prijavo v sistem ali potrebujete pomoč vas prosimo, če nas kontaktirate na blejskakartica@bled.si ali telefonsko številko: 04 575 01 00.

 

Dovolilnica za dostop na Blejsko promenado

 Za uporabnike dovolilnic za dostop do Blejske promenade prijava z registrsko številko in številko kartice ni mogoča, zato morajo oddati novo vlogo s klikom na gumb “Izpolni vlogo”.

Vlogo za izdajo dovolilnice lahko oddate tukaj: https://dovolilnice.e-bled.si/blejska-promenada

Po oddaji vlogi boste dobili e-pošto s potrditvijo o oddaji vloge. Če želite oddati več vlog (npr. dostavno podjetje z več dostavljalci), se prijavite v vaš uporabniški profil s podatki, ki ste jih vpisali ob prvi oddaji vloge in oddajte vloge za posamezne dovolilnice.

Ko bo vaša vloga obdelana, boste prejeli e-pošto s potrditvijo in navodila za uporabo.

Pred potekom vaše dovolilnice vas bo sistem preko e-pošte obvestil o možnosti podaljšanja dovolilnice preko vašega uporabniškega profila.

Če imate težave s prijavo ali oddajo vloge, vas prosimo, da nas kontaktirate na promet@bled.si.

NAZIV KOLIČINA ENOTA CENA V EUR ( Z DDV )
Višina letne dovolilnice za parkiranje osebnih vozil (GOST) 1 KOS 90,00
Višina letne dovolilnice za upravičence iz 42. člena Odloka o urejanju prometa v Občini Bled (DOMAČIN) 1 KOS 30,00
Strošek kartice za letno dovolilnico (samo ob prvem nakupu) 1 KOS 10,00

 

Seznam parkirišč

Slika 1:

Slika 2:

Slika 3:

Slika 4:

Slika 5:

Promet in parkiranje

Platforma, dostopna na spletni strani map.e-bled.si, na enem mestu v slovenskem in angleškem jeziku povzema ključne informacije o dostopnosti Bleda z vlakom, avtobusom, letalom in avtom. Za premikanje po Bledu obiskovalce nagovarja, da svoje vozilo parkirajo na enem od označenih parkirišč in se po Bledu odpravijo peš oz. izkoristijo možnosti vožnje z avtobusi (hop on, hop off, shuttle prevozi, redne linije avtobusnega prevoza), s turističnim vlakcem, s kočijo, si izposodijo kolo, čoln, se na otok popeljejo s pletno oz. linijskim prevozom na otok. Na spletni strani so objavljene lokacije avtobusnih postajališč, vstopno izstopnih mest za plovbo s pletno, postajališča turističnega vlakca in fijakarjev, vozni redi, ceniki, pravila plovbe po Blejskem jezeru, kontakti taksistov… Ravno tako so tu zbrane podrobnejše informacije o parkiranju, in sicer glede plačila parkirnine, parkiriščih za avtodome in avtobuse, lokacije polnilnih postaj za električna vozila, …  Interaktivni zemljevid prikazuje načrtovane zapore cest, železnice in spremenjenega režima plovbe po Blejskem jezeru ter zasedenost posameznih parkirišč.

 

 

Celostna prometna strategija Občine Bled

 

Južna razbremenilna cesta

 
     

 

Skip to content