Promet in CPS

 

Blejska kartica in dovolilnica za dostop do Blejske promenade

Blejsko kartico in dovolilnico za dostop do Blejske promenade bo po novem možno pridobiti, podaljšati in plačati preko spletne aplikacije, ki je dostopna na naslovu https://dovolilnice.e-bled.si/.

PARKIRNE DOVOLILNICE

Lastniki Blejskih kartic se boste lahko v sistem vpisali s klikom na gumb “Prijava” na prvi strani. Kot “Uporabniško ime” boste vpisali številko vaše kartice, ki je napisana na kartici. Kot  “geslo” pa vpišite registrsko številko vašega vozila na katerega je kartica napisana in sicer brez presledkov in vezaja (npr. 0400 in KRDA465).

Po prijavi boste vpisali nove podatke in oddali vlogo za podaljšanje.
Prometno dovoljenje:

  • Prometnega dovoljenja ni potrebno prilagati, če registrska številka ostane enaka.
  • V kolikor se je registrska številka spremenila, je potrebno naložiti fotografije pripadajočega prometnega dovoljenja.

Na vaš e-naslov boste dobili navodila za plačilo, nakazilo pa izvedete preko spletne banke na transakcijski račun Infrastrukture Bled. Ko bo nakazilo izvedeno, bo dovolilnica avtomatsko podaljšana, na vaš e-naslov pa boste prejeli račun. Naslednjič se v vaš račun vpišete z vašim e-naslovom in geslom, v prihodnosti pa bo mogoče tudi plačilo direktno s kreditno kartico in drugimi plačilnimi sredstvi.

Če oddajate novo vlogo za izdajo dovolilnice izberete “Oddaj vlogo” za željeno dovolilnico.

Iz istega uporabniškega računa je mogoče oddati vlogo za izdajo dodatne dovolilnice. Uporabnike z več obstoječimi dovolilnicami prosimo, da nas za prijavo v sistem kontaktirate na parkirna.kartica@ibled.si.

DOVOLILNICE ZA DOSTOP DO BLEJSKE PROMENADE

Za uporabnike dovolilnic za dostop do Blejske promenade prijava z registrsko številko in številko kartice ni mogoča, zato morate oddati novo vlogo s klikom na gumb “Izpolni vlogo”. Za dodatne informacije v zvezi z dovolilnico za dostop do blejske promenade se obrnite na promet@bled.si

 

 

Promet in parkiranje

Platforma, dostopna na spletni strani map.e-bled.si, na enem mestu v slovenskem in angleškem jeziku povzema ključne informacije o dostopnosti Bleda z vlakom, avtobusom, letalom in avtom. Za premikanje po Bledu obiskovalce nagovarja, da svoje vozilo parkirajo na enem od označenih parkirišč in se po Bledu odpravijo peš oz. izkoristijo možnosti vožnje z avtobusi (hop on, hop off, shuttle prevozi, redne linije avtobusnega prevoza), s turističnim vlakcem, s kočijo, si izposodijo kolo, čoln, se na otok popeljejo s pletno oz. linijskim prevozom na otok. Na spletni strani so objavljene lokacije avtobusnih postajališč, vstopno izstopnih mest za plovbo s pletno, postajališča turističnega vlakca in fijakarjev, vozni redi, ceniki, pravila plovbe po Blejskem jezeru, kontakti taksistov… Ravno tako so tu zbrane podrobnejše informacije o parkiranju, in sicer glede plačila parkirnine, parkiriščih za avtodome in avtobuse, lokacije polnilnih postaj za električna vozila, …  Interaktivni zemljevid prikazuje načrtovane zapore cest, železnice in spremenjenega režima plovbe po Blejskem jezeru ter zasedenost posameznih parkirišč.

 

 

Celostna prometna strategija Občine Bled

Južna razbremenilna cesta