LAKtive Tourism

Cilj projekta je kreacija novega turističnega produkta izven turistične sezone za starejšo populacijo (nad 55 let). Projekt spodbuja k potovanju starejših ljudi med partnerskimi mesti izven sezone in na ta način prispeva k desezonalizaciji in krepitvi malih in srednjih turističnih podjetij, ki v času nizke turistične sezone nimajo ustreznega trga.

Nov turistični produkt vključuje organiziran tri do pet dnevni program z vključeno namestitvijo in transportom med bivanjem, vodene obiske znamenitosti (kulturne, zgodovinske, naravne, znanstvene, verske, …), aktivnosti na jezeru in ob jezeru, obedovanja z zabavo in degustacijo tipičnih lokalnih produktov, učenje tujih jezikov, ponekod pa tudi medicinsko oskrbo.

V projekt so poleg Bleda vključene še občine Iseo (Italija), Ohrid (Makedonija), Manzanares El Real (Španija), Leitrim (Irska), Canadia Canavese (Italija). Kot podporni partnerji v projektu nastopajo še Društvo upokojencev Bled, VIS POJ Ohrid in COOPTUR SARL.

Prosimo vas, da sodelujete v anketi in nam pomagate pri oblikovanju novega turističnega produkta. Anketa vam ne bo vzela več kot 5 min časa. Anketa poteče 14. 3. 2016.

Več o projektu:

Skip to content